Čokolada Krak - brinove jagode - mlečna čokolada


Severno od Venezuele, med karibskima otokoma Grenada in Barbados, leži majhen otok Sveti Vincenc in Grenadini, od koder prihaja kakav za to čokolado. Kakav se razrašča po celotnem otoku, z njim pa upravlja podjetje St Vincent Cocoa Company. Upravljajo z 250 hektarji zemljišč in kupujejo kakav od približno 100 kmetov. Kakav raste med koruzo, bananami in ingverjem ter v senci kokosovih in mahagonijevih dreves.
Krak Chocolate je podjetje Marka Schimmela, ki izdeluje čokolado od zrna do tablice. Medtem ko večina čokoladnic in slaščičarn uporablja stopljeno tovarniško čokolado, Mark celoten postopek obvlada sam.
Z nabiranjem kakavovih zrn posebnega porekla, praženjem in valjanjem čokolade ustvarja edinstvene okuse, ki jih ne boste našli v čokoladnih tablicah iz supermarketov.
Čokolada z brinjem
Brinove jagode se uporabljajo za aromatiziranje gina, džina, akvavita in bénédictina. Pijača gin je dobila ime po tej rastlini. Ime "genever" izhaja iz brinovih jagod. Posušeni plodovi se uporabljajo kot začimba, na primer v marinadah za divjačino. Tudi kislo zelje se tradicionalno začinja z brinjem. Posušene jagode pogosto najdete v supermarketih. Poleg jagod se uporabljajo tudi listi, na primer pri pečenju rib na žaru.
Okus te čokoladne ploščice
Okus je zaokrožen, a zaradi brinja hkrati svež in saden z notami citrusov.
Izvor: St. Vincent a/t Grenadine
Vključitev: nizozemski brinjevec
Delež: 55 %
Sestavine: Kakavova zrna, brinove jagode in nerafiniran trsni sladkor.
80 gramov mlečne čokolade 55%
Šifra izdelka | CDJ-DT-KCSTVINC |
---|---|
EAN | 8719327084427 |
Znamka | Krak Chocolade |
Country of Manufacture | Nizozemska |
Vsebina | 80 g |
Sestavine | - Sladkor - Moka - Jajca - Maslo - Mleko - Pecilni prašek - Sol - Vanilijev ekstrakt |